Sequence-010-17-1024x576.jpg

32. sjednica Gradskog vijeća Samobor

I ove godine grad Samobor sufinancirat će učeničke pokaze. Odluka je izglasana na jučerašnjoj 32. sjednici Gradskog vijeća održanoj u Centru za mlade Bunker. Uz navedenu odluku, na dnevnom redu našlo se još 6 točaka.

“Izglasana je odluka za sufinanciranje učeničkih pokaza i tako nastavljamo s podrškom naših mladih. Uz to, sufinanciramo 200 eura srednjoškolcima za kupnju udžbenika i sufinanciramo radni pribor za naše osnovnoškolce. Želimo olakšati školovanje i njima i njihovim roditeljima.

Postoji kriterij prema kojem se ravnaju sufinanciranja. Dakle, djeci s područja grada Samobora koja ovdje pohađaju školu sufinanciraju se i prijevoz i udžbenici. Sufinanciramo prijevoz i učenicima koji putuju na području županije. Ukoliko pohađaju srednju školu u Zagrebu, njima ne financiramo udžbenike zbog toga što grada Zagreb to već radi”, objasnila je gradonačelnica grada Samobora Petra Škrobot.

gradonačelnica grada Samobora Petra Škrobot

Bliže se Dani grada Samobora i Svečana sjednica. Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća donesene su i odluke o dojeli Nagrada za životno djelo isto kao i nagrada Grada Samobora.

“Donijeli smo odluke, odnosno prijedlog Povjerenstvu za dodjelu nagrada i priznanja. Donijeli smo odluku o dodijelili dvije Nagrade za životno djelo i pet nagrada Grada Samobora. O tomu ćemo više na Svečanoj sjednici….”, podijelila je gradonačelnica.

Novitet za vijećnike uvođenje je elektronskog glasovanja putem tableta.

“Uveli smo elektronsko glasovanje. U svim segmentnima našeg poslovanja želimo funkcionirati na taj način i poboljšati učinkovitost. Ovo je više transparentno i svima jednostavnije za pratiti tijekom cijele sjednice. Prema viđenom na današnjoj sjednici i vijećnici su zadovoljni novitetom. Iako uvijek postoji doza straha od novog, mislim da sve dobro jako dobro funkcionira”, zaključila je gradonačelnica.

Objava 32. sjednica Gradskog vijeća Samobor pojavila se prvi puta na TV ZAPAD.

Tags: No tags

Comments are closed.